Новите GAZ скоро налични в България. Товарните бусове и шаси кабини GAZelle с изцяло ново поколение NN – нова платформа, немски двигател, съвременни технологии, повече издръжливост и атрактивни цени.

След няколко месечни преговори с известния руски бранд, лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани в България, като първите доставки се очакват в края на месец септември и началото на октомври. Краткосрочната стратегия на компанията ИКРТ е да развие дилърска мрежа на марката в цялата страна и да покаже потенциала на руските машини, в които се помещава немски двигател.

Ситуацията на световните пазари и недостига на ключови чипове, необходими за създаването на един автомобил, се отразят на производството и недостатъчните количества на пазара. Благодарение на това, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Създадени за предимно тежките условия за Русия и Великата степ, тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. Но с настъпването на новия век и все по-голямата свързаност в световен мащаб, производителят осъзнава и разликите между желанията на различните клиенти. Именно заради това добавя модерни технологии, за да предложи повече комфорт и силно конкурентен автомобил, подходящ за множество бизнеси. Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и сложен, запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости.

  • Двигателят е от екологичен клас EURO-6. Разработен от Volkswagen и многократно използван и тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.
  • Модел на двигателя: ЕА189 2.0 TDI
  • Тип на двигателя: дизелов двигател с турбокомпресор и интеркулер
  • Максимална мощност, kW (к.с.) при честота на въртене на коляновия вал: 100kW (136 к.с.) и 340 Нм при 3500 об/мин
  • Максимален въртящ момент: 340Нм @ 2000 – 3500 об/мин
  • Брой и разположение на цилиндрите: 4 редови
  • Екологичен клас: EURO-6D

Нова 6-степенна механична скоростна кутия, проектирана и разработена за работа със значителни товари на дълги разстояния, която позволява намаляване на разхода на гориво с до 13%. Значително намалява натоварването и износването на двигателя, като по този начин удължава живота му. Натоварен автомобил може да започне движение, ако е с 6-степенна механична трансмисия, от 2-ра предавка.

GAZelle NN е нещо повече от нова лекотоварна моделна гама – тя ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили.

Накратко: немски двигател, нова платформа, съвременни технологии, повече издръжливост.

Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС като допълнителното оборудване, което може да се поръча включва климатик, електроуправляеми външни огледала, въздушна възглавница за пасажерите до водача, автопилот (cruise control), аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, ‘LED Matrix’ предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.