В състава на журито влизат медийни експерти от бранша с фокус върху пътническите и лекотоварните автомобили. Основният критерий е развитието към по-добрата ефективност и ефикасност на товарния и пътническия транспорт.

Победителите бяха обявени в Москва, а след това Александър Солнцев, председател на журито, донесе трофея и го връчи на екипа на ГАЗ в Нижни Новгород на церемонията на СОП. Серийното производство на GAZelle NN започна през май миналата година в Русия. GAZelle NN е нещо повече от нов модел лекотоварен автомобил, той ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Той е платформа за по-нататъшно развитие, която в продължение на много години ще бъде база за нови модели и версии на лекотоварни автомобили GAZ.

Андрей Софонов, директор на автомобилния завод GAZ:

– GAZelle NN е продукт, създаден от голям екип от автомобилен завод „Горки“, включващ експерти по стратегия, инженери, конструктори и технолози, както и работници. За нас това наистина е голям крайъгълен камък: не просто ново поколение, а платформа за бъдещото развитие на всички автомобили GAZ през следващите години. Той определя бъдещето на марката. Щастливи сме, че нашият проект получи високи оценки от професионалната общност в бранша.

Александър Солнцев, председател на журито на конкурса „Най-добър търговски автомобил в Русия“:

– Това е добър продукт от европейска класа, нов член на голямото семейство на GAZelle, легендарен продукт за марката и за цялата страна, тъй като спаси националната икономика по време на икономическата криза през 90-те години. Сигурен съм, че новият GAZelle ще допълни наследството, ще спечели клиенти и ще успее да покрие техните изисквания.